Barion Pixel
Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü
Ár:
4.990 Ft (3.929 Ft + ÁFA)

M-DISC archiválás - DVD-re (4.7 Gb)

Ár:
4.990 Ft (3.929 Ft + ÁFA)
Gyártó: PC
Elérhetőség: Raktáron

Adatait kőbe véssük!

 

Nálunk is elérhető az utóbbi évek egyik legnagyobb adattárolási újítása, az akár 1000 év élettartamú M-DISC!
 

Az Amerikai Nemzeti Archívum arra figyelmeztet, hogy a házilag írt DVD lemezek élettartama 2-5 év.


Az általánosan használt DVD lemezek szerves alapanyagú adathordozó réteget használnak az adatok tárolására, mely kémiailag megváltozik, amikor adatot írunk rá. Maga az adat a sötét és világos foltok kontrasztja. Ha az adathordozó festékréteg elöregszik, a foltok és a nem-foltok közti kontraszt is csökken. Ebből adódnak az olvasási hibák. 

Az új rögzítési módszer lényege, hogy egy kemény, sötét üveget tartósan egyesíteni lehet egy tükröző felülettel, majd az üveget lézerrel faragva előtűnik alóla a tükör. Ez az anyag ellenáll az idő múlásának, és a hőmérséklet változásának.

Az M-Disc teljesen mesterséges anyagokból épül fel, melyek az örök adatbiztonságot szavatolják. Összetétele stabil marad szobahőmérséklettől 500 Celsius fokig, ellenáll a víznek, és a nemesgázoknak. Egy tesztben folyékony nitrogénből forró vízbe tették át a tesztlemezt, és utána is olvasható maradt. A hagyományos DVD lemez vagy eltörött, vagy rétegeire esett szét ugyanebben a tesztben.

Az egyszer felírt adatokat nem lehet felülírni, letörölni, vagy károsítani semmilyen természetben előforduló módszerrel. A felhasznált különleges anyagok miatt újra kellett tervezni az írási technológiát, így ezek a lemezek kizárólag az ezen lemezek írásához tervezett M-Writer íróval lehetséges. Ez a készülék erősebb lézert használ, mint a hagyományos DVD írók, és külön hűtéssel rendelkezik, hogy a nagyobb hőmérsékleten is megbízhatóan működjön. Az új fejlesztésű technológia dacára az M-Disc teljesen kompatibilis a hagyományos DVD olvasókkal, legyenek akár számítógépbe szerelt lejátszók, vagy asztali DVD olvasók. A DVD lemezek érzékenyek a fényre, hiszen a lemezbe jeleket égető lézer is egy gerjesztett fény-nyaláb. A gyártó és több független laboratórium által elvégzett tesztekben több napig teljes spektrumú fénynek tettek ki lemezeket, majd megvizsgálták az olvashatóságukat. Mivel ez a lemez nem fényérzékeny, ebben az M-Disc győzedelmeskedett a többi hagyományos lemezzel szemben.

Ingyenes szállítás 60.000 Ft feletti játékszoftver-rendelés esetén!
Árukereső.hu Árukereső.hu
Árukereső.hu